Skötselråd på lackerade träytor efter din badrumsrenovering

När du är klar med din badrumsrenovering och har valt ytor i ditt badrum som är av lackerad trä så finns det vissa skötselråd som är bra att känna till om det är så att man verkligen vill ta hand om sitt badrum på ett pedant sätt efter en badrumsrenovering. Här ska vi titta på hur du kan gå tillväga för att underhålla just dina lackerade träytor.

Milda medel
Det finns ingen anledning att efter en badrumsrenovering använda starka medel som kan förstöra ytan, det är det många gör fel att man vill ta hand om det men så blir det lite för bra. Om det var ett tag sedan materialen var nya efter sin badrumsrenovering så kan det vara läge för special medel men i vanliga skötselråd så behövs inte det.

Ha en trasa som du har lätt fuktad med lite milt rengöringsmedel i, har inte en svamp med en slipande yta på då du sliter på materialet för mycket och förstör det.

Där fukt kan tränga in
Då det gäller träytor i badrum så är dessa ytor alltid anpassade efter att dom ska vara i ett våtrum så att efter man precis har genomfört en badrumsrenovering så är det väldigt tåliga men då gäller det att man inte förstör det genom att slita för mycket på materialet genom överdriven skötsel. Tillslut så kommer vattnet att kunna tränga in i materialet ändå så försök att hålla dig till lite rengöringsmedel och en trasa och torka lätt.

Efter din badrumsrenovering så vill du så klart leva ut ditt nya badrum och det ska du så klart få göra men se till att efter du har duschat och varit i badrummet så se till att det helst inte finns några träytor som du lämnar blöta utan ha gärna en trasa eller handduk i badrummet avsedd för att torka ytan om det skulle behövas så det inte ligger där och tränger in i onödan.

Är man en familj med barn som ska använda badrummet efter er badrumsrenovering så är det lättre att träytorna kanske får sprickor och skador kan då tränga in i materialet. Så det är därför viktigt att se till att du kollar över dina träytor så att du lackerar på nytt och lagar där det har gått sönder. Även om träytor för ett badrum är väldigt tåliga så kommer trä alltid att ha en viss uppsugningsförmåga och kunna bli förstörd om den fått vatten på sig som inte torkats bort.