Köksrenovering i Stockholm på budgetvis

En kostnadseffektiv renovering

Att renovera köket är en av husets dyraste renoveringar men även om man har ett kök med många år på nacken är det inte säkert att man har tillräckligt mycket pengar för att utföra en grundlig köksrenovering. Det finns dock många saker man kan göra till en billigare peng och ändå ge köket ett helt nytt, och framförallt fräscht utseende.

Fräscha upp köksluckorna

Köksskåpen tar upp mycket av rummets yta och fokus och har man ett par gamla tråkiga furuluckor kanske man gärna vill byta ut dom till fördel för något finare. Är skicket bra räcker det att slipa och måla upp dom i en önskad färg för att ge en ordentlig förändring åt köket. Lämna in luckorna på lackering  i Stockholm eller måla dom själv. Kolla hos en färghandlare i Stockholm vilken färg som lämpar sig bäst för att få ett så bra resultat som möjligt om du väljer att göra jobbet på egen hand. Resultatet av detta blir en stor förändring utan att du behöver påbörja en stor köksrenovering Stockholm.

Ge väggar och golv nytt utseende

Har du ett gammalt kök med plastmatta på golvet kan det vara trevligt att göra något åt det. Ett klickgolv behöver inte vara så dyrt och det är heller inte särskilt svårt att lägga själv. Passa även på att ge väggarna lite kärlek, antigen genom att måla eller tapetsera. Det finns även färg avsedd för kakel för den som önskar att förändra utseendet bakom diskbänk och spis. Färgen finns att köpa i de flesta färgbutiker  i Stockholm och välsorterade byggvaruhus och finns i olika prisklasser.

Piffa upp eller byt ut bänkskivan

Arbetsbänk och avlastningsytor i köket används flitigt och blir slitna och nötta ganska snabbt, och fula märken och repor är nästintill oundvikligt på en bänk som används dagligen. Har man en träskiva behöver man ta hand om den genom att slipa och olja den lite då och då. Det är ett snabbt och enkelt sätt att ge nytt liv åt köksbänken. Har man däremot en bänkskiva av annat material, till exempel laminat, kan man istället klä in den med dekorplast för att ge den ett nytt och fint utseende till en billig peng, istället för att byta ut hela skivan.

Genom att spara stommar och själva grunden av köket sparar man in mycket pengar. Har man någorlunda fräscha och väl fungerande vitvaror finns ingen anledning att byta ut dessa utan man kan fokusera på att ge köket ett lyft utseendemässigt. Det finns mycket man kan göra med hjälp av färg och andra små medel för att få en helt ny känsla i sitt kök utan att nödvändigtvis genomföra en hel köksrenovering.