Hur man får ett mysigt kök | Köksrenovering

När man utför en köksrenovering och sen ska inreda sitt kök är det inte alltid lätt att veta hur man ska inreda det och vad som passar sig i ett kök utan att detaljerna ser malplacerade ut. Här ska vi ge lite råd om det så att du kan få ett riktigt mysigt ut och där det kan bli ett centrum för vänner, släkt och familj att umgås på.

Detaljer i trä
Att ha trädetaljer i sitt kök efter sin köksrenovering kommer göra ditt kök oerhört mysigt då det ger en varm och inbjudande känsla. Det bidrar till en lantlig känsla och det finns massor av olika tränyanser att välja på från varma och nästan röda mahogny till lite kallare furu. Att välja mörka trämaterial gör känslan ännu mer mysig.

Färgval i sin köksrenovering
När man väl är i gång med sin köksrenovering så tänk på hur du väljer färgerna. Det finns varma och det finns kalla färger. Att välja kalla färger kommer också få ditt kök att kännas lite kallt. För en optimal myskänsla så kan man även inreda med de olika detaljerna man köpt till sin köksrenovering så som mysiga filtar, kuddar till kökssoffa, ramar och växter i varma färger.

Varm koppar
Koppar är ett modernt inrednings material idag då det är känt för att bidra till en varmare känsla i köket. Så när du handlar inredningsdetaljer till din köksrenovering så kika efter fina koppardetaljer så som ljusstakar, vaser eller servetthållare som kan vara dekorativa i koppar.

Val av köksstolar
När du utför en köksrenovering så tänk redan i planeringen vad du ska ha för köksstolar, de kan ta mycket eller lite plats beroende på vad du vill åt. Rekommendationen om du ska få ett mysigt kök är dock att välja sköna och mjuka köksstolar där man kan sitta länge med familj och vänner. Det är de sköna stolarna som bidrar till att man vill vistas där under en längre stund och det som gör köket till ett sådant centrum att hänga i en helkväll.

Gardiner
När du väljer gardiner till din köksrenovering så tänk för guds skull på all annan inredning som du kommer att ha då gardiner med olika färger och motiv kan få hela helheten att skära sig totalt. Att välja tjockare och ljusa gardiner är ett val som kommer göra ditt kök mysigt men inte alltför mörkt och dystert. Om du är ute efter en lantlig känsla så kan gardiner som man kan rulla upp lite vara ett val för dig medan du som har en barnfamilj kanske vill ha långa och stora gardiner som tar upp mycket ljud.